Αρχική » ΗΛ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ » ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Καλή χρονιά ! !

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2020-21

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

2016-02-11_213854

Ιστορικό

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

2014-09-28_165006

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016-Οι εποχες ο τοπος μας η ζωη μας

Με μια καταπληκτική παράσταση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους οι μαθητές μας στο 2ο  μαθητικο φεστιβάλ θάλασσας του Δήμου μας
υ

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

ENGLISH NEWS PAPER

2016-03-06_134202

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

2016-01-28_185915

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMIC

Συμμετοχή των μαθητών της Στ΄ τάξης σε διαγωνισμό Comic του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρώπης. Δημιουργία Αφίσας με θέμα “Ανθρώπινα δικαιώματα και η Δημοκρατία σε δράση”

Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Δημοκρατία σε Δράση

6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦ.

Το σχολείο μας συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο Πληροφορικής ΚΜ, στα πλαίσια του προγράμματος ¨Συνάντηση των εθνών-Τα παιδιά όλου του κόσμου”

Βρειτε μας στο Facebook

Προγραμμα e-twinning !

Πιστοποιητικό συμμετοχής του σχολείου μας στο e-twinning

Παγκόσμια ημερα του παιδιου

ο καιρος στα Μουδανια

ΕΚΠ/ΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ .
Πατώντας πάνω στην εικόνα θα μεταφερθείς σ΄ενα περιβάλλον “σεισμικό”. Μπορείς να διαλέξεις τον ήρωά σου, και τον τρόπο που θ αντιδράσεις κατά την ώρα του σεισμού.
Θα μάθεις παίζοντας και θα παίξεις μαθαίνοντας !!

σεισμικη προστασια -λογισμικο

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Διερεύνηση της μετάβασης των μαθητών/τριών του Νομού Χαλκιδικής στο Γυμνάσιο.
images

ΕΥ ΖΗΝ

Το ΕΥΖΗΝ αποτελεί ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων & Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο υλοποιείται μέσω των εκπαιδευτικών στα σχολεία, έχοντας ως τελικό αποδέκτη το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.
ευζην

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Αφορμή για να ασχοληθούμε με το θέμα της Ανακύκλωσης αποτέλεσε η παρακάτω ανακοίνωση-

αφίσα του Συλλόγου Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων του Ν Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά,

την οποία παραθέτουμε ….                      

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ  & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

 

                        ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ  ΕΓΙΝΑΝ   ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ& ΛΟΙΠΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

                       Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Επειδή ο Σύλλογος μας δεν έχει μεταφορικό μέσο  δεν μπορεί να έρχεται και να παραλαμβάνει τα καπάκια, σας παρακαλούμε όποιος πραγματικά θέλει να βοηθήσει μπορεί να τα στέλνει με το Κ.Τ.Ε.Λ. ? Μεταφορική ? Ταχυδρομείο χωρίς να χρεώνει το Σωματείο. Ο Σύλλογος μας είναι ένα ζωντανό Σωματείο Εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999, και προσφέρει  Έργο συμπληρωματικό σε αυτό της Πολιτείας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την βοήθεια ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, Άτομα με Ειδικές Ικανότητες, όχι μόνο στην έδρα μας αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, προσφέροντας Αμαξίδια κτλ σε όποιον πραγματικά τα έχει ανάγκη.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπήρων Όλων  Των Παθήσεων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»  που στεγάζεται στο ίδιο Γραφείο

ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ (μπουκαλιών, απορρυπαντικών κλπ)anapiriko-amaksidio

plastic-tops-580x385

Στη συνέχεια είδαμε αρκετά βιντεάκια για την ανακύκλωση … Όπως αυτό με τον κυριο Αδιαφόρογλου ..

και αυτό για την ανακήυκλωση λαμπρήρων … που μας άρεσε πολύ ..

.Τι σχέση έχουν ο κ. Αδιαφόρογλου, ο Περαβρέχης, η κα. Δεμεμέλη και ο Αμαλάχης με τις… λάμπες; Μάθετε μέσα από μια απολαυστική και όσο και διδακτική ιστορία που δημιουργήθηκε για να μας ευαισθητοποιήσει όλους σχετικά με την ανακύκλωση λαμπτήρων

http://www.youtube.com/watch?v=yS54FMM-8Oo

Χωριστήκαμε σε ομάδες και αποφασίσαμε να συλλέγουμε  είδη που ανακλυκλώνονται και να τα ρίχνουμε στους κάδους ανακύκλωσης  που βρίσκονται έξω από την είσοδο του σχολείου μας!!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο της Θέρμης .   Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να μάθουν , να συζητήσουν για την ανακύκλωση, να λύσουν απορίες  που τυχόν είχαν από την υπεύθυνη του προγράμματος . Στη συνέχεια απόλαυσαν τη βόλτα και το παιχνίδι στο περιβαλλοντικό πάρκο ., που δεν θυμίζει τίποτα ότι κάποτε αυτός ο όμορφος τόπος ήταν χωματερή .DSC04369

DSC04367

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΦΗΣ

Οι μπαταρίες είναι υλικά των οποίων η συγκέντρωση και αποκομιδή θα πρέπει να γίνονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα καθώς περιέχουν βαρέα μέταλλα που δύνανται να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα σε περίπτωση που τύχουν διαχείρισης όπως τα κοινά απορρίμματα, καταλήγοντας σε κάποια χωματερή. Ακόμη, λόγω του μεγάλου κύκλου ζωής των υλικών τους μπορούν με την κατάλληλη επεξεργασία να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά εξοικονομώντας μας πρώτες ύλες και ενέργεια.

Η εταιρεία ΑΦΗΣ ΑΕ με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2004 με σκοπό την οργάνωση συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών σύμφωνα με τον νόμο 2939/6.8.2001(ΦΕΚ179A).

Η ΑΦΗΣ μολονότι ανώνυμη εταιρεία λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εισφορών που διαθέτουν οι εισαγωγείς μπαταριών προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της ανακύκλωσης.

Η εταιρεία είναι ο εγκεκριμένος φορέας που έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την υπ’ αριθμόν 106155/7.7.2004 απόφαση του Υπουργού (ΦΕΚ 1056Β/14.7.2004) για την ανακύκλωση των φορητών μπαταριών στην χώρα μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας γενικά είναι ευαιασθητοποιημένοι στη συλλογή μπαταριών στο συγκεκριμένο κάδο  καθότι η δράση αυτή πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια images 3!!………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Το γυαλί το χρησιμοποιούμε συχνά στη ζωή μας σε διάφορες μορφές. Όταν βρεθεί όμως στη φύση δεν αποσυντίθεται γι’ αυτό πρέπει να το ανακυκλώνουμε.

Το γυαλί φτιάχνεται από μια ειδική άμμο που την εισάγουμε από το Βέλγιο, από σόδα και μαρμαρόσκονη. Όλα αυτά ανακατεύονται σε μεγάλα σιλό και πηγαίνουν στον κλίβανο τήξης και γίνονται υαλόμαζα (γυαλί σε υγρή κατάσταση) σε θερμοκρασία 5.000ο – 6.000ο C.
Η υαλόμαζα πηγαίνει σε ειδικές μηχανές και μπαίνει σε καλούπια που δίνουν το σχήμα των δοχείων. Μια άλλη μηχανή φυσάει για να δημιουργήσει τον ωφέλιμο χώρο των δοχείων και το γυαλί ψύχεται. Έτσι παίρνουμε τα διάφορα γυάλινα δοχεία. Όλη αυτή η διαδικασία ελέγχεται από το κέντρο ηλεκτρονικού ελέγχου (από ηλεκτρονικούς υπολογιστές).

    Τα γυάλινα δοχεία ελέγχονται από εργάτες στη αρχή, για να δουν αν έχουν κάποια ατέλεια. Μετά τον έλεγχο των εργατών, πηγαίνουν σε ειδικές μηχανές οι οποίες ελέγχουν το στόμιο, το σχήμα και τη χωρητικότητά τους. Αν κάποια δοχεία έχουν ξεφύγει από το μάτι του ανθρώπου τα βγάζουν οι μηχανές.

Αφού τελειώσουν οι έλεγχοι, τα βάζουν σε παλέτες, τα πακετάρουν και τα πηγαίνουν στα εργοστάσια εμφιάλωσης. Τα μπουκάλια που είναι ραγισμένα ή έχουν άλλη ατέλεια πηγαίνουν για ανακύκλωση.

Υπάρχουν δύο τρόποι ανακύκλωσης. Ο πρώτος είναι η επαναχρησιμοποίηση των μπουκαλιών. Ο δεύτερος τρόπος έχει σχέση με τα μπουκάλια που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και με τα διάφορα γυάλινα αντικείμενα. Αυτά τα συγκεντρώνουμε σε ειδικούς κάδους. Έπειτα μεταφέρονται στα κέντρα συγκέντρωσης γυαλιού όπου γίνεται ο διαχωρισμός του γυαλιού ανάλογα με το χρώμα του (άσπρο, πράσινο, καφέ). Μετά το σπάνε σε μικρά κομματάκια (υαλόθραυσμα) και το καθαρίζουν από χαρτιά, πλαστικά κ.ά. Στη συνέχεια το υαλόθραυσμα οδηγείτε στον κλίβανο τήξης κι ακολουθείται όλη η προηγούμενη διαδικασία. Με την ανακύκλωση του γυαλιού κάνουμε οικονομία στις πρώτες ύλες και προστατεύουμε το περιβάλλον.images 4

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ….

Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση των προϊόντων, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό. Κάθε ένας μεμονωμένα και όλοι μαζί συνολικά πρέπει να συμβάλλουμε ενεργά στη προσπάθεια αυτή.

    Όλοι μπορούμε να αγοράσουμε προϊόντα που βρίσκονται σε αρμονία με το περιβάλλον και δεν είναι ζημιογόνα. Αυτή η προσπάθεια ίσως να αποδειχτεί και αρκετά διασκεδαστική. Μπορούμε να προτείνουμε μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανακύκλωση και συγκεκριμένα του γυαλιού:

  • Να μην πετάμε διάφορα γυάλινα σκεύη ή διακοσμητικά, που δεν χρειαζόμαστε, αλλά να τα διαθέτουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή να τα δίνουμε  σε μαγαζιά που τα ανακυκλώνουν.
  • Να χρησιμοποιούμε γυάλινα δοχεία για αναψυκτικά, μπύρες κλπ, για να μπορούμε να τα επιστρέφουμε.
  • Να επιστρέφουμε τα γυάλινα δοχεία που χρησιμοποιούμε για φάρμακα, όταν αδειάσουν.
  • Να μην αγοράζουμε προϊόντα μιας χρήσης.
  • Να μην πετάμε ποτέ γυάλινα δοχεία στο δρόμο ή στην ύπαιθρο. Είναι πολύ επικίνδυνα για τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα.
  • Να προσπαθούμε να μαζεύουμε τα γυάλινα δοχεία και να τα βάζουμε σε ειδικούς κάδους.
  • Μπορούμε πολλά γυάλινα δοχεία να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε καθημερινά στη κουζίνα μας όπως για μαρμελάδες, γλυκά, τρόφιμα, κομπόστες κλπ.
  • Να ζητήσουμε από τον Δήμο μαζί με τους φίλους μας ή το σχολείο μας να τοποθετήσει κάδους για ανακύκλωση.

    Με λίγη καλή θέληση και με ομαδικό αγώνα ίσως η ανακύκλωση γίνει πραγματικότητα και στην πόλη μας και η ανακύκλωση γίνει ένα κομμάτι από την καθημερινότητά μας !!!

η τάξη -eclass.Πάτησε πάνω στην εικόνα για τα μαθήματά σου στο Παν Σχολ Δίκτυο

Προσέχουμε πολύ !!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

DSC04575

ΣΤΟΙΧ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2014-09-28_171745

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΚΕΣΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛ: 2371021915

Το κουδούνι μας χτυπά κι αναμνήσεις μας ξυπνά!!

Δ/νση ΠΕ Ν Χαλκιδικής

 
Δνση ΠΕ Ν Χαλκ

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤ. ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ! !

2015-01-12_155041

ΦΤΙΑΞΕ COMICS

Πάτησε στην εικόνα και ακολούθησε τις οδηγίες για να φτιάξεις τη δική σου ιστορία comic
2015-01-25_104533

ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Το δίκτυο τοπικής ιστορίας του Νομού μας,στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας.Πάτησε στην εικόνα για να μεταφερθείς στο  site  του.

2015-02-03_220847

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

Σπηλαιο Πετραλωνων

2014-09-29_214250

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Πάτησε πάνω στην εικόνα για να διαβάσεις ή ν ΄ακούσεις παραμύθια!

BKS.0242584

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΝΕΟ ΠΡ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

2016-09-25_152148

ΑΓΓΛΙΚΑ Α + Β ΤΑΞΗΣ

2016-09-25_152856

WP Facebook Like Send & Open Graph Meta powered by TutsKid.com.