Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, 24-10-2014 και στα πλαίσια του προγράμματος “Διατροφικές συνήθειες”, έγινε παρουσίαση και ακολούθησε συζήτηση για τη σημασία της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα στη παρουσίαση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες, θέτοντας και απατώντας σε ερωτήσεις.
Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αξία του πρωινού στο διαιτολόγιο των μαθητών/τριών . Οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά χρήσιμες συμβουλές. Στη συνέχεια απολαύσαμε όλοι μαζί ένα υπέροχο πρωινό , με τρόφιμα που ετοίμασαν οι μαθητές μας μόνοι τους στο σπίτι. Καθίσαμε σε κύκλους κατά τάξη στην αυλή και φάγαμε σε σχολικη-οικογενειακή ατμόσφαιρα το πρωινό μας. Μάλιστα προτάθηκε από τους μαθητές να πουλιούνται φρούτα στο κυλικείο του σχολείου μας.
Θα ακολουθήσει επιστολή προς την υπεύθυνη του κυλικείου μας.
Η παρουσίαση από τη σελίδα του ευζήν είναι πάρα πολύ καλή . Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Πατήστε στην εικονα και θα οδηγηθείτε στη σελίδα του ευζήν
Στο πνεύμα των Χρισοτυγέννων οι μαθητές της Β΄τάξης με τον εκπαιδευτικό τους έπλασαν κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και διάφορες γεύσεις.
Το σχολείο μας μύρισε κανέλα, πορτοκάλι και βανίλια. Η βιωματική μάθηση σε όλο της το μεγαλείο.
Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων για την παροχή των υλικών αλλά ιδιαίτερα την κ. Κ Στεφανίδου μέλος του Συλλόγου Γονέων και υπεύθυνη του κυλικείου μας, για το ψήσιμο των Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Εννοείται πως καταναλώθηκαν στο δευτερόλεπτο !!!
Στη συνέχεια προγραμματίστηκε ομιλία συζήτηση με την υπεύθυνη των αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ν Προποντίδας με θέμα “Άθληση και διατροφή”, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αποκομμίσουν χρήσιμες συμβουλές.
Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές επισκέφθηκαν τον οίκο Καζάκη στη Ν Γωνιά όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι φτιάχνοντας αρτοσκευάσματα και βλέποντας από κοντά πώς γίνεται το ψωμί σε όλα του τα στάδια Στο τέλος δοκίμασαν τα δικά τους αρτοσκευάσματα.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το τμήμα Αμπελουργίας όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αμπελώνα , και στο εργοστάσιο συσκευασίας των φύλων της αμπέλου και γεύτηκαν τα βιολογικά προϊόντα του οίκου. Ευχαριστούμε τον οίκο Καζάκη για την φιλοξενία και την ξενάγηση.
Στη συνέχεια πήγαμε στο εργαστήρι όπου φτιάξαμε τα δικά μας νόστιμα ντολμαδάκια !!
Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές της Ε΄τάξης ενηεμρωθήκαμε για τις ποιότητες του αλευριού, για τα διάφορα είδη του ψωμιού, και δοκιμάσαμε από τα διάφορα είδη που έφεραν στο σχολείο μας οι μαθητές της Ε΄τάξης στα πλαίσια του προγράμματός τους , Άρτος ο Επιούσιος. Τους ευχαριστούμε πολύ!!